Waarom reinigen van je huid zo belangrijk is

#1 Je huid niet reinigen

De meeste mensen (voornamelijk vrouwen) kopen en gebruiken huidverzorgingsproducten. Toch blijkt dat ca. 32% van de vrouwen hun huid niet dagelijks reinigen.
(Veelgehoorde argumenten zijn bijv. tijdsgebrek door een drukke baan, een druk gezinsleven of denken dat het helemaal niet nodig is om hun huid te reinigen.)
Het gevolg hiervan is dat vuil (bacteriën, zweet, talg…) zich mengen met je cosmetica die zowel overdag als ‘s nachts op je huid aanwezig blijven.
Dit kan leiden tot ontstekingen en onzuiverheden van je huid.
Daarnaast kunnen de werkstoffen van je gekochte producten niet in de huid trekken omdat poriën verstopt zijn en kunnen ze dus ook hun werk niet doen waarvoor ze bedoelt zijn.

#2 Gebruik van de verkeerde producten

Om je huid op de juiste manier te reinigen, heb je natuurlijk een goede reiniging nodig. (klinkt logisch…)

Huiddoekjes, oh zo makkelijk en altijd kant en klaar om zo uit de verpakking te halen, reinigen je huid veel minder goed. Door het wrijven van een huiddoekje over je gezicht, verplaats je namelijk vuil, bacteriën en zweet. Wanneer je vervolgens een crème gaat gebruiken, zal deze zich vermengen met het vuil dat is achtergebleven op je huid en zullen de werkstoffen dan ook minder goed hun werk kunnen doen.

Daarnaast zijn er ontzettend veel mensen die denken hun huid te kunnen wassen met water. (Om even wat duidelijkheid te geven: Ik gebruik namelijk ook dreft om mijn pannen, nadat ik er worst in heb gebakken, schoon te maken…)
Dit wil dan ook zeggen dat alleen water het vuil niet van je huid af kan halen en dus zeker ook geen cosmetica kan verwijderen.

En bij sommigen heb je dan ook nog de overtuiging dat ze alleen ‘s avonds hun huid moeten reinigen…
Wist je dat… ‘s nachts je huid zich herstelt en dat de cellen zich vernieuwen?
En dat je stofwisseling ‘s nachts tot 8x hoger is dan overdag?
Wel degelijk een reden om je huid ‘s morgens weer opnieuw te reinigen!
Verder zijn in de nacht ook je zweetklieren erg actief waardoor je talgproductie omhoog gaat. (Want al die afvalstoffen die je huid dus ‘s nachts uitscheidt moeten ook weer verwijdert worden om ervoor te zorgen dat je dagcrème weer goed kan intrekken en zijn werk kan doen!

Na je dagcrème is het ook zeer belangrijk om een SPF aan te brengen (als deze niet in je crème zit verwerkt…)

Vaak hoor je bij mensen dat ze zelf aan het experimenteren zijn gegaan met verschillende producten om uit te zoeken wat voor hun nou het beste past… Zonde van je geld! Want vaak belanden hier dan weer producten van in de vuilbak omdat ze niet doen wat ze beloven.

Afspraak maken voor een huidadvies?

Ik help je graag bij het vinden van de juiste producten en ik leg je graag uit wat we in de salon kunnen bereiken met de juiste behandelingen. Hiervoor is dan ook een huidadvies nodig waarbij we samen naar een juist behandelplan streven. Daarnaast is het ook zaak om thuis de juiste producten te gebruiken zodat we tot een verbeterend en blijvend resultaat komen.

Je wilt toch resultaat van je investering in verbetering van je huidconditie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *